BLI MEDLEM, PRØV TIL KUN 99,-

7 KOSTHOLDSTIPS FOR EN HEKTISK HVERDAG

ALLE INNLEGG

7 KOSTHOLDSTIPS FOR EN HEKTISK HVERDAG

27/9/2017

Vanskelig å finne tid til å lage middag i en travel hverdag?

Synes du at det er vanskelig å finne tid til å lage middag i en travel hverdag? Og å vite hva du skal lage? Og bør du spise mellommåltider, og isåfall hva? Vi gir deg noen tips som forhåpentligvis vil gjøre hverdagen din litt lettere når det kommer til mat.

1. Det beste tipset for å spise sunt i en travel hverdag er å planlegge.

 Både med tanke på handling og måltider. Men har du ikke tid eller lyst til å planlegge, så kan du redde deg inn ved å følge de neste punktene.

2. Sørg for at du alltid har sunne og gode basis ingredienser tilgjengelig hjemme. 

Hva med å storhandle en eller to ganger i uken? Da er sjansen mye større for at du lykkes med å spise sunt, selv om hverdagen er hektisk.

3. Finn noen få raske og sunne oppskrifter som funker for deg. 

Så slipper du å tenke når du kommer hjem fra en lang dag og er skikkelig sulten. Da kan du bare slenge sammen middagen uten å tenke. En av våre hverdagsmiddager vi lager på autopilot er denne minipizzaen. Om du ikke har testet den enda, så anbefales den på det sterkeste. 

4. Gjør det enkelt i hverdagen! 

For å ha et komplett måltid så trenger du en kilde til protein, for eksempel kyllingfilet, fiskefilet eller rødt kjøtt, en karbohydratkilde i form av for eksempel poteter, potetlomper eller ris, og "fyll" i form av grønnsaker, frukt og bær. Et eksempel på en middag på 10 minutter kan være lompepizza med to gulrøtter til. Så kan du heller bruke lenger tid på matlagingen i helgene. 

5. Gjerne lag en plan for måltidene til lunsj og middag. 

Enten for hele uken, eller for to-tre dager i strekk. Da kan du lage ekstra store middagsporsjoner, slik at du har rester til lunsj og/eller middag neste dag. 

6. Mellommåltider. 

Kok noen egg på morgenen, og ta med deg i en pose. Kombiner dette med en frukt eller 2 gulrøtter, så har du et mettende mellommåltid. Alternativt mellommåltid kan være en banan og en pakke kyllingskinke/skinke, eller 3 riskaker med proteinrikt pålegg. Mellommåltider kan sikre at du ikke blir for sulten mellom lunsj og middag, og dermed tar feil valg på butikken på vei hjem.

7. Husk at fiber metter godt. 

Så prøv å ha råe grønnsaker og frukt med mye fiber (for eksempel epler, pærer eller grønne bananer) til alle måltidene dine. Da holder du deg lengre mett. 

Måltidene i helgene.

Prøv å la måltidene i helgene være mest mulig lik måltidene i ukedagene. Spis mat som gir deg energi, gjør deg glad og gir deg en god følelse etter at måltidet er ferdig. 

Hvem har vel ikke vært utslitt en mandagsmorgen og ønsket seg en fridag til? Dette skyldes ofte lite og dårlig søvn etter litt for mye sukker og alkohol i helgen, og det handler ofte om mengden.

Vi anbefaler at du lager noen sunnere alternativer som både smaker like godt og er bedre for kroppen din. Pizza, lasagne, hamburger, sjokoladeboller og is kan nytes med den beste samvittighet ved å erstatte noen ingredienser med sunnere alternativer. 

Sukker kan erstattes med sukrin, hvetemel kan erstattes med fettredusert mandelmel, havremel eller bokhvetemel, ost kan byttes til magrere varianter og sjokolade finnes nå søtet med Stevia istedenfor sukker. 

Om du ønsker å drikke alkohol gjelder det å begrense antall enheter, og velge de beste alternativene. Unngå drinker, søt vin, cider og litervis med øl. Velg heller tørr vin, sukkerfrie drinker eller Cider og “lite” øl. Dette er bedre alternativer som inneholder mindre sukker og gir ferre kalorier. 

Tung styrketrening!

Tung styrketrening er den beste treningsformen for å stramme opp og forme kroppen din. Vi anbefaler derfor at du helst trener styrke 2-3 ganger i uken, og i tillegg har 1-2 intervalløkter med ulik varighet. Da vil du legge til rette for optimal forbrenning i kroppen din, og oppnå en sunn, stram og sterk kropp. 

Det kan lønne seg å få hjelp av noen med kompetanse innenfor trening, som kan vise deg riktig teknikk og også sette opp et treningsprogram tilpasset deg. Her gjelder de samme prinsippene, du må øke litt på vektene fra uke til uke for å få fremgang. 

Vi anbefaler at du starter med et helkroppsprogram, da dette vil gi deg mest igjen for tiden du bruker på trening i starten, når du har 2-3 økter i uken. Da får du nemlig belastet samme muskelgrupper flere ganger i løpet av en uke.

Mindre søtsug

BLI MEDLEM FOR KUN 99,-

Nå kan du få halv pris første måned, og betaler kun 99,-
(ingen bindingstid).

PRØV TIL KUN 99,-
*Deretter 199,- pr. mnd. Ingen bindingstid!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hold deg
oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om trening og kosthold rett i innboksen din.
Takk! Du er nå meldt på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.
Fremhevede poster

Nå kan du få halv pris første måned,
og betaler kun 99,- (ingen bindingstid).

PRØV TIL KUN 99,-

Følg Improving Lives på sosiale medier

Om Improving Lives

Siden vi startet opp høsten 2014, har vi hjulpet 20 000 vakre mennesker med å få en kropp og et liv de elsker. Vi tilpasser kosthold og trening til deg og din hverdag, og du har alltid planen din tilgjengelig på mobil, pc og nettbrett. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg og til å oppnå resultater med deg! Hjertelig velkommen til verdens beste gjeng.

Om Improving Lives

Improving Lives AS
Postboks 4306 Nydalen
0402 Oslo
E-post: support@improvinglives.no

Improving Lives AS © 2018
Oppnå den kroppen og det livet du alltid har ønsket deg!