BLI MEDLEM, PRØV TIL KUN 99,-

LYKKELIG MED PÅSKEGODIS

ALLE INNLEGG

LYKKELIG MED PÅSKEGODIS

26/6/2017

Hvordan holde balansen med kosthold og trening når påskeferien står for tur?

Hvordan holde balansen med kosthold og trening når påskeferien står for tur?

Vi vet at det er mange som gruer seg til påsken fordi de er redde for å miste rutinene med mat og trening. Det står ofte godteri og snacks fremme hele dagen, og det blir late dager i sofaen på hytta uten tilgang til treningssenter osv. Nå er det snart påske, og vi ønsker at du skal kose deg masse med de du er glad i! Så vi vil nå gi deg noen tips som vi håper kan bidra til at du får en skikkelig fin påskeferie i år, og at du møter hverdagen igjen med ladede batterier og masse ny energi :)

Godteri:

Noe av det folk flest forbinder med påsken, er selvfølgelig påskegodteri. Og de fleste har vel kjent følelsen det gir når man spiser godteri flere ganger om dagen, og gjerne flere dager i strekk. Det gir som regel ikke god følelse, og man kan bli slapp, ustabil i humøret og får liten lyst på ordentlig mat.

Så det viktigste vi kan påpeke her, er at det trenger ikke være alt eller ingenting!

Ikke når det gjelder hverken mat eller trening. Det å tenke at nå er det påske, så nå kan jeg droppe all trening og bare spise det jeg vil, kan føre til at det blir vanskeligere å komme tilbake til vanlige rutiner etter at påsken er over.

Vi anbefaler at du spiser det du har mest lyst på når du faktisk har lyst på det, og ikke bare fordi det står påskegodteri fremme hele dagen. Dette vil for mange bidra til å begrense mengden, men også til at du spiser det med den beste samvittighet som igjen bidrar til en god følelse etterpå.

Om du elsker smågodt eller annen type snacks som påsken har å tilby, så kos deg. Men selv om du spiser smågodt kan du likevel få til en treningsøkt, spise ordentlig mat til frokost, lunsj og middag, og fortsatt ha godfølelsen. For mange av oss betyr det å kose seg også å være fornøyd med seg selv og å være på sitt beste, og dette går ofte hånd i hånd med å spise ordentlig mat og være i aktivitet. Da legger vi oss på kvelden med en helt annen ro og følelse i kroppen.

Og la oss få påpeke det absolutt viktigste; det er INGENTING som er ødelagt av at du spiser godteri i påsken. Alt eller ingenting er ikke løsningen på hverken resultater eller lykke. Ved å gjøre små justeringer vil du være lykkelig både før, underveis og etter påsken :)

Sukkerfritt godteri: Det er ikke noe stort poeng å fylle påskeegget med sukkerfritt godteri. Dette gir sjeldent færre kalorier, og det kan også føre til at man får vondt i magen. Så la heller godteri og snacks være noe du spiser litt av innimellom, og ikke innbill deg at sukkerfritt er kalorifritt.

Hva med å lage disse sjokoladehjertene i påsken? De er sunnere enn vanlig sjokolade med sukker, og så gode :)

Sjokoladefigurer fylt med kokos- og ostekrem

Oppskriften er nok til ca. 30 små figurer:

  • 200 g philadelphia naturell, light (evt annen naturell kremost du tåler)
  • 70 g kokosmasse
  • 70 g sukrinmelis
  • 6-8 steviadråper med vanilje
  • En klype salt
  • 2 pk. melkesjokolade uten sukker (f.eks. Cavalier)

1. Bland sammen kremost, kokosmasse, sukrinmelis, steviadråper og salt i en bolle.

2. Smelt sjokolade i en bolle over vannbad. Ha en teskje med sjokolade i bunnen av silikonformene (bruk det du har) og smør opp langs sidene. Sett i fryseren i ca. 10 minutter.

3. Når sjokoladen er stivnet fyller du formene med kokos- og ostekrem. La det være litt plass til sjokolade på toppen.

4. Fordel smeltet melkesjokolade over kokos- og ostekremen, slik at det blir et lokk. Sett i fryseren i nye 10 minutter, slik at sjokoladen får stivnet. Oppbevares i kjøleskapet.

Vanlig mat

Til frokost: Gjerne spis Rugsprø, Fiberrik, potetlomper eller lag proteinrundstykkene under. Som pålegg kan du feks ha egg i den formen du ønsker, kokt, eggerøre, omelett osv, Cottage cheese og sukkerfritt syltetøy eller avocado og kyllingpålegg. Ha også oppskjærte grønnsaker og frukt på bordet om du kan.

Proteinrundstykker til hele familien:

Ca. 10 rundstykker:

  • En stor boks cottage cheese
  • 400 gram havregryn
  • 5 egg
  • 2 ts bakepulver

Bland alt med blender/stavmikser, form til rundstykker og stek på 200 grader varmluft i ca. 20-30 min. Rundstykkene bør helst hvile litt på benken før du skjærer i dem. Tilsett urter eller krydder etter ønske.

Middag: Det viktigste er at du spiser deg mett til alle hovedmåltider. Det er vanligvis mye bra mat som serveres i påsken, som rent kjøtt/kylling/fisk, grønnsaker, potet eller ris. Det kan være litt mer fett enn det vanligvis er i hverdagen i form av sauser, men det er som regel fra naturlige kilder som ekte smør eller fløte, og det gjør ingenting i små mengder. Så nyt lammesteken med grønnsaker, poteter og saus. Vi takker alltid ja til ekte mat!

Mat på tur: Kjøp Go` og Mager pølser eller kyllingpølser og ha de i lompe med ketsjup og sennep. Ha også gjerne med frukt, gulrøtter, proteinbarer eller riskaker med smak. På lange turer er dette bedre energi for kroppen enn f.eks. sjokolade. Men det er ingenting i veien for å nyte litt Kvikk Lunsj om du ønsker det :)

Trening:

Ikke stress med at du ikke får trent akkurat som ellers, kos deg i påsken, gå deg noen gode turer og tren om du har lyst. Det eneste det er verdt å tenke på er at 7 - 10 dagers treningsfri kan gjøre det vanskelig å komme i gang igjen etter påsken. Så få inn noen økter, enten det er på ski, hjemmetrening eller den vanlige treningen på treningssenteret.

Her har du tips til to økter du kan utføre hvor som helst.

Sirkeltrening - 3 runder med 2 minutter pause mellom hver runde:

1: Bulgarsk utfall x 10 på hvert bein

2: Planke med arm og benløft x 8 (ett løft er en repetisjon)

3: Et bens hipthrust med benk/sofa i ryggen x 10 på hvert bein

4: Push ups x 10 (mot sofaen eller på bakken)

5: Stående skulderpress x 15-20

6: Step ups x 20

7: Mountain climbers x 10

Du kan bruke bøker, 0.5 eller 1.5 liters brusflasker fylt med vann eller kun egen kroppsvekt.

Effektiv kondisjonsøkt:

Burpees, du trenger bare litt gulvplass og egen kroppsvekt. Gjennomfør 50 - 100 burpees, alt etter hvor god form du er i. Ta pauser når du må, vi liker å ta 10 og 10, med en liten pause i mellom.

iStock_000018275185_Medium

Hva vi gjør vi påsken? Vi spiser ordentlig mat når vi kan, og takker aldri nei til en middagsinvitasjon på grunn av at det som serveres muligens ikke er helt optimalt. Vi trener på treningssenteret de dagene vi skal være i Oslo, og i langrennsløypene de dagene vi er på fjellet. Er det mangel på snø, tar vi oss noen effektive treningsøkter på hyttegulvet. Vi drikker øl etter skituren, og spiser godteri i sofakroken om vi har lyst på det.

Nyt livet med de du er glad i, og ta de valgene som gjør deg lykkelig!

God påske <3

Måltidene i helgene.

Prøv å la måltidene i helgene være mest mulig lik måltidene i ukedagene. Spis mat som gir deg energi, gjør deg glad og gir deg en god følelse etter at måltidet er ferdig. 

Hvem har vel ikke vært utslitt en mandagsmorgen og ønsket seg en fridag til? Dette skyldes ofte lite og dårlig søvn etter litt for mye sukker og alkohol i helgen, og det handler ofte om mengden.

Vi anbefaler at du lager noen sunnere alternativer som både smaker like godt og er bedre for kroppen din. Pizza, lasagne, hamburger, sjokoladeboller og is kan nytes med den beste samvittighet ved å erstatte noen ingredienser med sunnere alternativer. 

Sukker kan erstattes med sukrin, hvetemel kan erstattes med fettredusert mandelmel, havremel eller bokhvetemel, ost kan byttes til magrere varianter og sjokolade finnes nå søtet med Stevia istedenfor sukker. 

Om du ønsker å drikke alkohol gjelder det å begrense antall enheter, og velge de beste alternativene. Unngå drinker, søt vin, cider og litervis med øl. Velg heller tørr vin, sukkerfrie drinker eller Cider og “lite” øl. Dette er bedre alternativer som inneholder mindre sukker og gir ferre kalorier. 

Tung styrketrening!

Tung styrketrening er den beste treningsformen for å stramme opp og forme kroppen din. Vi anbefaler derfor at du helst trener styrke 2-3 ganger i uken, og i tillegg har 1-2 intervalløkter med ulik varighet. Da vil du legge til rette for optimal forbrenning i kroppen din, og oppnå en sunn, stram og sterk kropp. 

Det kan lønne seg å få hjelp av noen med kompetanse innenfor trening, som kan vise deg riktig teknikk og også sette opp et treningsprogram tilpasset deg. Her gjelder de samme prinsippene, du må øke litt på vektene fra uke til uke for å få fremgang. 

Vi anbefaler at du starter med et helkroppsprogram, da dette vil gi deg mest igjen for tiden du bruker på trening i starten, når du har 2-3 økter i uken. Da får du nemlig belastet samme muskelgrupper flere ganger i løpet av en uke.

Mindre søtsug

BLI MEDLEM FOR KUN 99,-

Nå kan du få halv pris første måned, og betaler kun 99,-
(ingen bindingstid).

PRØV TIL KUN 99,-
*Deretter 199,- pr. mnd. Ingen bindingstid!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hold deg
oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tips om trening og kosthold rett i innboksen din.
Takk! Du er nå meldt på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.
Fremhevede poster

Nå kan du få halv pris første måned,
og betaler kun 99,- (ingen bindingstid).

PRØV TIL KUN 99,-

Følg Improving Lives på sosiale medier

Om Improving Lives

Siden vi startet opp høsten 2014, har 14 000 vakre mennesker lagt sin tillit i våre hender og jobbet for å lage en bedre versjon av seg selv. Våre programmer er tilpasset den enkelte, og alltid tilgjengelig på mobil, pc og nettbrett. Vi passer dermed for alle, uansett helsetilstand, bosted eller erfaring.

Om Improving Lives

Improving Lives AS
Postboks 4306 Nydalen
0402 Oslo
Tel: 93027758
E-post: [email protected]

Improving Lives AS © 2017
Oppnå den kroppen og helsen du alltid har ønsket deg!